Харків’янам зменшили орендну плату та податок на землю, де розташована пошкоджена нерухомість

Рішення ухвалили на сесії міськради.

Відтепер сума орендної плати та податку на землю складатиме від 1 до 70%.

У п’ятницю 14 липня на позачерговій сесії Харківської міської ради ухвалили рішення щодо зменшення суми орендної плати та земельного податку на 2023 рік для земельних ділянок, де знаходяться пошкоджені через війну об’єкти нерухомості. Жителі міста платитимуть від 1 до 70% у залежності від обсягу та характеру ушкоджень об’єктів на земельній ділянці. Рішення стосується і фізичних осіб, і підприємців. Про це повідомили у Харківській міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян забирають землю на Харківщині

«Згідно з рішенням, користувачів звільняють від сплати 30%, якщо об’єкт має незначні ушкодження, та від 70% — за наявності ушкоджень середньої тяжкості. Якщо ж внаслідок руйнувань об’єкт став непридатним для використання за цільовим призначенням, користувачі платитимуть лише 1% від суми, передбаченої договором оренди», — пояснили у Харківській міськраді.

За інформацією департаменту земельних відносин, наразі харків’яни надіслали близько 650 заявок щодо пошкодження комерційного майна.

Окрім цього, на сесії вирішили звільнити жителів Харкова від орендної плати та земельного податку за минулий, 2022 рік. Ще одне рішення стосується звільнення від сплати за оренду землі та податку на землю за ті ділянки, де знаходиться нерухомість, якою тимчасово користуються українські захисники.

Як писав KharkovNEWS.info, сьогодні, 14 липня, проходить позачергова сесія Харківської міськради. У порядку денному — сім питань і блок «Різне». Зокрема, депутати розглянуть фінансові та земельні питання.

Джерело

Новости Харькова