Харків’янам рекомендували не ходити цього літа на пляжі

Комісія з техногенно-екологічної безпеки міськради ухвалила рішення.

Відвідувати пляжі Харкова небезпечно, водойми ще не обстежували сапери.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує харків’янам не ходити цього літа на пляжі. При цьому, водно-рятувальна служба має до 1 червня облаштувати пости на пляжах п’яти водоймищ. Рекомендація діє на період з 1 червня по 1 вересня 2023 року, йдеться у протоколі позачергового засідання комісії на сайті Харківської міської ради.

«У зв’язку з високим ризиком небезпеки не рекомендувати населенню міста відвідування рекреаційних зон поблизу водоймищ. Комунальній установі «Спеціалізована водно-рятувальна служба міста Харкова» з метою недопущення нещасних випадків на водних об’єктах міста організувати роботу рятувальних постів на Олексіївському лугопарку, Основ’янському водоймищі, Удянському гідропарку, Журавлівському гідропарку та Петренківському водоймищу», — сказано у протоколі рішення.

Під час засідання члени комісії зазначили, що останнім часом до Харкова повертається все більше людей, на пляжах збільшилася кількість відпочивальників. Однак територія Харкова може бути замінована російськими снарядами та мінами. Зокрема, пляжі досі не обстежені на наявність вибухонебезпечних предметів. Тому комісія ухвалила таке рішення.

«Залишається високий рівень забруднення територій міста, зокрема рекреаційних зон та безпосередньо самих водоймищ міста вибухонебезпечними предметами і, як наслідок, висока ймовірність нещасного випадку на необстежених територіях. Відповідно до цього виникає необхідність проведення заходів щодо забезпечення охорони життя людей на водних об’єктах. Насамперед це стосується відновлення діяльності комунальної установи «Спеціалізована водно-рятувальна служба міста Харкова» та обстеження дна водоймищ в місцях найбільшого скупчення людей, зокрема, на Олексіївському лугопарку, Журавлівському гідропарку, Петренківському водоймищі тощо», — зазначила комісія.

Власникам землі біля водойм, які хочуть цього літа відкрити місця відпочинку, доручено до 1 червня обстежити дно водоймищ самостійно.

Як писав KharkovNEWS.info, у селищі Безлюдівка Харківського району відкриють пляжний сезон. Купатися дозволять на чотирьох пляжах. Це — Білий пляж (Безлюдівка, вулиця Харківська), пляж «Небо» (Безлюдівка, вулиця Нагірна, 57), аквапарк «Олександра» (Безлюдівка, вулиця Чайковського, 210-Д) та пляж «Агат» (Безлюдівка, вулиця Миру, 187).

У Мереф’янській, Балаклійській та Дергачівській громадах купатися заборонили.

Джерело

Новости Харькова