Харків’ян кличуть на пікнік у Саржин Яр, щоб оскаржити його забудову

У зоні відпочинку планують збудувати офісний центр.

Харків’ян запросили прийти на пікнік, аби висловити свою думку щодо забудови Саржиного Яру.

Ініціяторка зустрічі — харківська журналістка, співзасновниця медіа «Люк» Катерина Переверзева.

«Для тих, хто не хоче офіси в природній зоні за 180 мільйонів з фонду на відбудову і 7,5 мільйонів з міського бюджету», — написала організаторка акції у запрошенні в Instagram. 

«Наш пікнік тематичний, а отже спільну тему не доведеться довго шукати (сподіваємося, нам вдасться знайти однодумців й серед просто відвідувачів парку і відшукати рішення, як нам як спільноті діяти в таких ситуаціях)», — повідомила Катерина Переверзева.

Відвідувачі зможуть «трансформувати свою злість в плакати»: намалювати свої відчуття відносно забудови, висловити свою позицію перед відкритим мікрофоном та передати вітання у колективному відео-зверненні.

«Важливо: це не акція протесту, а формат зустрічі активних містян, на якому ми обговоримо подальші дії», — зауважила організаторка.

Пікнік почнеться сьогодні, 13 серпня, о 15:00, і триватиме до 18 години. Зустріч у Саржиному Яру (біля входу з проспекту Науки, за собачою площадкою).

Охочих просять захопити із собою плед чи каримат, фрукти та смаколики, термос з чаєм чи пляшку з лимонадом та все інше, що зробить перебування в парку комфортним.

Нагадаємо, «Харківзеленбуд» оголосив тендер 2 серпня. Йдеться про розробку проєктної документації. Термін виконання робіт — до 31 грудня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудова Саржиного Яру. Чи буде у парковій зоні офісний центр і до чого тут Володимир Зеленський

Архітекторка Ольга Клейтман стверджує, що ця будівля займатиме 10% загальної площі Саржиного Яру — 1,7 гектара. 

Візуалізація проєкту забудови Саржиного Яру. Фото: ХАЦ

За розробку проєктної документації заплатять з харківського бюджету, а саме будівництво профінансують з державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресіі. Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури має отримати з фонду 180 мільйонів гривень на будівництво багатофункціонального центру в Харкові. Гроші планують виділити протягом 2023-2025-го років. 

Джерело

Новости Харькова