Генерал Ніколюк склав повноваження, аби очолити один із напрямків фронту

Віктор Ніколюк багато років командував 92-ю бригадою.

Генерал Віктор Ніколюк склав повноваження командувача підготовки Сухопутних військ.

Про це Ніколюк повідомив у Фейсбуці напередодні увечері.

«Нові виклики, нові випробування, нові перемоги. Нинішній час вимагає з кожного українця, а, особливо, військового, докладати максимум і більше зусиль для перемоги над російським ворогом. І все це планую зробити, очоливши одне зі зʼєднань та один із напрямків фронту. Складаю з себе повноваження командувача Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ та бажаю своєму наступнику продовжувати нарощувати той потенціал, який ми спільно напрацювали за рік. Вдячний всім за плідну співпрацю і маю впевненість про її продовження в нових умовах. Разом до перемоги! Маю честь!» — написав генерал.

Нагадаємо, Віктор Ніколюк народився на Кіровоградщині, командував розвідувальною ротою, танковим батальйоном та механізованим полком у навчальному центрі «Десна», був начальником штабу 93-ї ОМБр, а згодом — командиром 92-ї ОМБр. 

16 травня 2015 року поблизу Щастя на Луганщині військовими 92-ї бригади були захоплені в полон військовослужбовці 3-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ РФ Олександр Александров і Євген Єрофєєв. Під час бою загинув український військовий, молодший сержант Вадим Пугачов. Затримані виявилися громадянами Росії, військовослужбовцями збройних сил РФ.

На початку повномасштабної війни Ніколюк був командувачем ОК «Північ», у березні 2023 року призначений командувачем підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України. Ніколюк — Герой України, отримав звання за «особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Як писав KharkovNEWS.info, у 2023 році Росія оголосила у розшук двох українських генералів. У переліку — генерал-майор Віктор Ніколюк та генерал Михайло Драпатий. 

Джерело

Новости Харькова