Експоліцейський із Харківщини чергував у катівні окупантів і здавав учасників АТО

Колаборантом виявився житель Вовчанська.

Чоловік одягнув російську військову форму та став служити окупантам.

Слідчі заочно оголосили підозру у державній зраді уже колишньому поліцейському із Вовчанська (Чугуївський район). За даними слідства, у квітні 2022 року чоловік обіймав посаду водія чергової частини відділу поліції №1 Чугуївського райуправління Головного управління Нацполіції у Харківській області. Попри це, він почав співпрацювати із загарбниками. Чоловік улаштувався до них так званим «полицейским патрульной службы», став носити російську військову форму та георгіївську стрічку.

На посаді колаборант патрулював разом з окупантами територію Вовчанська пішки та на російській автівці «УАЗ», чергував у катівні й здавав російським військовим учасників АТО та поліцейських.

«Здійснюючи патрулювання у комендантську годину, він погрожував мирним жителям, що у разі порушення ними комендантського часу їх буде доставлено до катівні. Також він ніс добові чергування у підвальних приміщеннях прокуратури, де окупаційною владою рф була створена катівня, у якій утримували проукраїнські налаштованих мешканців міста. Крім того, чоловік «зливав» військовим зс рф місця мешкання учасників АТО, а також співробітників поліції, у яких залишилась табельна вогнепальна зброя», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі. 

Пізніше чоловік перейшов на нову посаду — «полицейского (водителя) отделения №2 отдельного взвода патрульно-постовой службы отделения полиции №3 (дислокация г. Волчанск) Военно-гражданской администрации Харьковской области».

Підозру чоловікові склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок 42-річному жителю селища Козача Лопань (Харківський район), який під час окупації добровільно перейшов на бік загарбників. Чоловік влаштувався так званим «в. о. дільничного інспектора» у «міліцію» окупантів.

Джерело

Новости Харькова