Ексначальник СБУ Харківщини залишиться під вартою до листопада

Роману Дудіну продовжили запобіжний захід.

Обвинувачений у держзраді Роман Дудін буде у слідчому ізоляторі до листопада.

У п’ятницю 15 вересня суд у Києві ухвалив рішення про продовження міри запобіжного заходу колишньому начальнику управління Служби безпеки України у Харківській області Роману Дудіна. Він залишиться під вартою ще на два місяці — до понеділка 13 листопада. Про це пише «Суспільне».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У Вадима Слюсарєва є російське громадянство», — ексочільник СБУ Харківщини

У суді Дудін та його захист подали кілька клопотань. Дудін подав клопотання щодо відводу секретарю судді, ще одно — про виклик ексголови СБУ України Івана Баканова на допит у якості свідка. Адвокати хотіли, щоб суд дозволив Дудіну знаходитися разом із ними. Однак суд відмовив по всіх трьох клопотаннях. Захист Дудіна хоче подати апеляцію на рішення суду, оскільки не задоволений ними.

«Ми хотіли запитати Баканова, оскільки його свідчення можуть бути основними, які спростовують, на мій погляд, безглуздість підозри обвинувачення. Навіть без свідчення Баканова є достатньо доказів, які суд не захотів розглядати», — сказав адвокат Дудіна Андрій Доманський.

Як писав KharkovNEWS.info, Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника УСБУ в Харківській області Романа Дудіна 29 травня 2022 року, після приїзду до Харкова. Зеленський зазначив, що Роман Дудін не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни. Після звільнення Дудін опублікував кілька відео, де заявляв, що його «знесли» недоброзичливці. Власну провину не визнавав. Романа Дудіна затримали в одній з областей на заході України.

Обвинувальний акт стосовно Дудіна передали до суду 12 липня. Дудіна обвинувачують за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби) і ч. 4 ст. 402 (непокора) Кримінального кодексу України. Його загрожує довічне позбавлення волі. Справу почав слухати Шевченківський райсуд Києва 31 липня.

Журналісти у розслідуванні з’ясували, що ексголову Служби безпеки України Івана Баканова не допитували у кримінальному провадженні про держзраду його колишнього підлеглого — ексначальника управління Служби безпеки України у Харківській області Романа Дудіна.

Джерело

Новости Харькова