Ексдиректора лісгоспу на Харківщині оголосили у міжнародний розшук

Майже п'ять мільйонів гривень застави за Сису віддали у дохід держави.

Засуджений за дачу хабаря Віктор Сиса не з’являється на судові засідання.

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду України оголосили ексдиректора Гутянського лісгоспу Віктора Сису у міжнародний розшук. Також на засіданні ВАКСу зобов’язали віддати у дохід держави 4 994 000 гривень застави, які за Сису заплатив заставодавець ще 4 листопада 2019 року, оскільки його мають взяти під варту. Але для цього необхідно знайти засудженого.

«Разом з тим, суд обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування суд вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає», — розповіли у ВАКСі.

Нагадаємо, улітку 2023 року Вищий антикорупційний суд України доручив Національному антикорупційному бюро України встановити місцеперебування Віктора Сиси.

Як писав KharkovNEWS.info, 17 лютого 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винним Віктора Сису у дачі хабара. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років і шість місяців з конфіскацією частини майна. Сиса, на той час ще перебуваючи на посаді директора Гутянського лісгоспу, намагався підкупити детектива НАБУ 100 тисячами доларів. Адвокати подали апеляцію, її розгляд триває. Проте після оголошення вироку суд не взяв Сису під варту. На судові засідання Сиса не з’являвся.

Віктора Сису також підозрювали у службовій недбалості, яка завдала державі збитків 4,2 мільйона гривень. Слідчі встановили, що у Володимирському лісництві (Краснокутська громада), яке входить до складу «Гутянського лісгоспу», з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубали 206 дубів, Сиса на це заплющував очі.

Джерело

Новости Харькова