Двоє жителів Харківщини отримали підозри за підтримку Росії

Мешканці Великого Бурлуку виправдовували агресію та агітували за РФ.

Після деокупації жінка та чоловік втекли.

Слідчі заочно оголосили підозру 22-річній жінці та 46-річному чоловіку із селища Великий Бурлук (Куп’янський район), які публічно підтримували дії Росії. На підтримку країни-агресора вони висловлювалися улітку 2022 року, коли селище перебувало під окупацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інженер харківського університету стала російською агенткою

«Зокрема чоловік стверджував, що «росія тут навсегда». Жінка схвалювала захоплення збройними силами держави-агресорки територій України та агітувала місцевих мешканців співпрацювати з ворогом, зокрема влаштовуватись на роботу в новостворені установи при окупаційній адміністрації», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, жінка агітувала жителів іти працювати до Великобурлуцького центру дитячої та юнацької творчості при окупантах.

Зараз чоловік і жінка переховуються від слідства, тому підозра їм оголошена заочно. Підозру сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років. Наразі ухвалюють питання щодо оголошення колаборантів у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківщини ремонтував танки росіян, після чого намагався сховатися. Чоловікові загрожує 12 років тюрми.

Джерело

Новости Харькова