Дві лісові пожежі сталися на Харківщині через російські обстріли

Окупанти масовано обстрілювали прифронтові населені пункти.

Через російські удари виникли пожежі на території домоволодіння та у лісах.

У неділю 14 квітня через російські удари по Харківщині сталося чотири пожежі. Рятувальники виїжджали гасити займання у Чугуївському та Куп’янському районах. Про це повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Удень загарбники вдарили по селу Лиман (Чугуївщина). Після обстрілу на території одного з домоволодінь виникла пожежа. Вогонь охопив 50 квадратних метрів площі.

«Вогнеборці гасили пожежу під загрозою постійних обстрілів. Постраждалих та загиблих немає», — розповіли у ГУ ДСНС.

Пізніше стався масований обстріл прифронтових населених пунктів Куп’янського району. Через удари загорілися лісові масиви на околицях сіл Курилівка та Подоли. Пожежі загасили увечері. Із вогнем боролися три оперативні відділення рятувальників. Полум’я не поширилося на розташовані поряд будівлі.

«На час прибуття вогнеборців до с. Курилівка лісова пожежа встигла розповсюдитись на площу близько 0,5 га. А у с. Подоли площа загоряння складала близько 200 кв. м. О 19:20 усі осередки займання були ліквідовані», — повідомили рятувальники.

Як писав KharkovNEWS.info, 13 квітня у Курилівській та Куп’янській громадах горіли лісові масиви на площі 8 гектарів. Верхових масштабних пожеж не допустили.

Джерело

Новости Харькова