Дорожники почали ремонтувати проблемну трасу Харківської області

На трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський міняють шар асфальтобетонного покриття.

Служба відновлення почала ремонт на Київській трасі. Наприкінці минулого тижня Кабмін прийняв рішення про виділення коштів на ямковий ремонт. 

На найбільш зруйнованих ділянках дорожнього полотна на трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський міняють шар асфальтобетонного покриття. Роботи розпочалися 24 лютого.

«Щойно дозволили погодні умови, дорожники проводили аварійні ремонтні роботи на одній з головних трас області, що з’єднує Харків зі столицею України. Зважаючи на інтенсивність руху на цьому напрямку та його логістичну значущість, а також враховуючи те, що плановий ремонт тут не робився вже доволі довго, фахівці вирішили за доцільне на окремих, найбільш пошкоджених ділянках, повністю зняти верхній шар асфальту та замінити його новим», — повідомили у пресслужбі Служби відновлення.

На трасу вийшли асфальтоукладальники, розпочалися роботи із застосуванням гарячої асфальтобетонної суміші.

Як писав KharkovNEWS.info, траса М-03 вичерпала міжремонтний термін: востаннє її капітально ремонтували перед Євро-2012. З весни 2023 року на цій трасі, яка є логістичним та евакуаційним маршрутом, почалися глобальні проблеми. Спочатку місцеві депутати просили розпочати ремонт, у січні 2024 року Рада оборони Харківської області звернулася до Кабміну з проханням допомогти з фінансуванням. Але через те, що грошей у Дорожньому фонді немає (їх спрямували на оборону) від початку 2024 року Харківська область не отримувала коштів навіть на ямковий ремонт. На реконструкцію цієї траси необхідно кілька мільярдів гривень.

Керівник регіонального підрозділу Служби відновлення Андрій Алексєєв обіцяв, що як тільки гроші надійдуть і дозволить погода, дорожники почнуть роботи.

«Там, де латку ні до чого приліпити, будемо знімати покриття локально. А там, де можна врятувати ямковим ремонтом від одного кілометра до двох-трьох кілометрів, буде ямковий ремонт в режимі максимальної економії бюджетних коштів, з мінімальними витратами для максимального результатату. Ще тиждень тому ми поставили дедлайн на виконання робіт 15 березня, але уже тиждень погода не дає нам зайти на роботи», — говорив Алексєєв.

Нагадаємо, 23 лютого стало відомо про те, що Кабмін ухвалив рішення про виділення коштів на відновлення кількох доріг на Харківщині. Служба відновлення та розвитку інфраструктури підписала два договори на 160 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова