До десяти населених пунктів Харківщини повернули світло

Знеструмлення сталося через обстріли.

Десять населених пунктів Чугуївського району залишалися без світла від 24 серпня унаслідок обстрілів.

Енергетики відновили електропостачання у населених пунктах — Стариця, Бугруватка, Графське, Симинівка, Верхня Писарівка, Лосівка, Шестерівка, Сосновий Бір, Приліпка та частково Лимані. Фахівці відремонтували високовольтну лінію, яка була пошкоджена через російські удари. Однак виконати всі роботи швидко не вдалося, оскільки обстріли тривали. Зараз підстанція відновлена та працює у штатному режимі. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетики повернули світло в село Харківського району

«Під час першої спроби бригада потрапила під обстріл. На щастя, ніхто з енергетиків не постраждав. Але треба було дочекатися сприятливих умов та відповідно дозволу військових, щоб впоратися із цим завданням», — розповів начальник Харківського високовольтного району електромереж Олександр Ганус.

Як писав KharkovNEWS.info, 6 вересня російські окупанти обстріляли бригаду енергетиків у Куп’янському районі. Четверо співробітників «Харківобленерго» Куп’янського району електромереж оглядали пошкоджену через обстріли високовольтну лінію неподалік села Моначинівка у Кіндрашівській громаді (на північ від Куп’янська).

Джерело

Новости Харькова