До деокупованої Липецької громади «Проліска» привезла 20 тонн будматеріалів: там зруйновані 80% будинків

За інформацією: Суспільне Харків.

До Липецької громади благодійники привезли будматеріали. Квітень 2023. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

20 тонн будівельних матеріалів доставили у деокуповану Липецьку громаду на Харківщині представники гуманітарної місії "Проліска". Це безплатна допомога від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Серед допомоги — дошки, рейки, дерев'яні плити, брезент та цвяхи. Безплатну допомогу власникам будинків у Липці доставляють уже втретє.

"Заявок не меншає, бо люди повертаються, потребують шиферу, але цих матеріалів у нас зараз немає. Ми цю інформацію фіксуємо і відправляємо керівництву, її оброблять, і, можливо, ці матеріали будуть зібрані", — розповідає представниця гуманітарної місії "Проліска" Олена Лабзєва.

До Липецької громади благодійники привезли будматеріали. Квітень 2023. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Максим Ільницький привіз будматеріали для свого батька Йосипа. Той понад пів року прожив в окупації в селі Слобожанському. Внаслідок обстрілу у вересні частина будинку зруйнована.

У минулому будівельник Йосип зміцнив опорами дах і завіз цеглу. Гроші на це позичив у знайомих. Каже, за два місяці відбудує стіни й стелю. З матеріалів від благодійників зробить перекриття на стелі, позабиває вікна та позакриває від дощу діри, каже господар.

"Будь-яка допомога людині, яка попадає в біду, навіть фуфайка — і це добре", — каже Йосип Ільницький.

За словами заступника начальника місцевої військової адміністрації Сергія Креветченка, у Липецькій громаді обстрілами пошкоджені майже 80% будівель.

Новости Харькова