До «Армії відновлення» приймають ще в семи громадах Харківської області

За суспільно корисні роботи людям платять мінімальну зарплату.

Добровольці допомагають розбирати завали пошкоджених будинків та заготовляють дрова.

До суспільно корисних робіт за державним проєктом «Армія відновлення» долучилися майже 130 безробітних із 15 громад Харківської області. 

У проєкті беруть участь Богодухівська, Валківська, Дергачівська, Зачепилівська, Зміївська, Золочівська, Кегичівська, Краснокутська, Красноградська, Коломацька, Наталинська, Роганська, Сахновщинська, Чугуївська та Шевченківська громади.

«Люди працюють на розборах житлових будинків, що постраждали від російської агресії, долучаються до забезпечення функціонування пунктів незламності у громадах, заготівлі дров для соціальної сфери, упорядкування й благоустрою місцевих громад тощо», — розповіли у Харківській обласній службі зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакансій менше на 80%. Безробітних на Харківщині залучають до «Армії відновлення»

Як пояснили у службі зайнятості, на роботи, які виконує «Армія відновлення», виділяє гроші Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Учасникам проєкту платять мінімальну зарплату у розмірі 6700 гривень.

Нагадаємо, на кінець січня до «Армії відновлення» доєдналися 57 мешканців Харківської області з восьми громад. У Богодухівському районі це — Богодухівська, Валківська, Краснокутська та Золочівська громади, у Куп’янському — Шевченківська громада, у Красноградському районі —  Сахновщинська громада, у Чугуївському районі — Чугуївська громада, у Харківському районі — Роганська громада.

Усього на Харківщині планували залучити 600 людей до «Армії відновлення».

Джерело

Новости Харькова