«Директорка» гімназії на Харківщині хотіла вчити дітей за російською програмою

Жінка очолила гімназію під час окупації.

Колаборантка втікла на території Росії.

Слідчі заочно оголосили підозру 59-річній жительці селища Дворічна, яка під час окупації добровільно перейшла на бік загарбників. За даними слідства, у липні 2022 року жінка влаштувалася так званою «в.о. директора Пристанційної гімназії» та хотіла впроваджувати російську програму.

«Колаборантка під час батьківських зборів у приміщенні гімназії повідомила батькам учнів, що навчання переходить на стандарти освітнього процесу рф, а викладання предметів буде проводитись виключно російською мовою. Крім того, «директорка» запропонувала вчителям перепідписати трудові договори у відповідності до російського законодавства», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення колаборантки у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, 51-річна жителька Вовчанська очолила «заклад освіти» окупантів. Під час колективних нарад та загальних зборів учителів вона заявляла про впровадження російських стандартів у «школі» та використання російських підручників, також відправляла вчителів навчатися в Росію.

Джерело

Новости Харькова