Директор лікарні у Харкові витратив гроші з ремонту на премію

Керівник медзакладу нарахував собі 500 тисяч гривень бонусу.

75-річного директора лікарні в Салтівському районі підозрюють у великій розтраті бюджетних грошей.

У травні 2020 року на ремонт комунального закладу виділили кошти з бюджету. За даними слідства, керівник лікарні вирішив включити до закупівлі ремонтних послуг купівлю медичного устаткування за завищеною ціною. 

«Він особисто підписав та скріпив печаткою документ, на підставі якого з рахунку лікарні на розрахунковий рахунок ТОВ було перераховано бюджетні грошові кошти за медичне устаткування на загальну суму майже 2,3 мільйона гривень», — розповіли в прокуратурі.  

Провернувши махінацію, директор лікарні нарахував та виплатив собі  щомісячних премій на загальну суму понад 500 тисяч гривень. Підставою виплати коштів були накази з формулюванням «за особливий внесок та ненормований робочий день в умовах воєнного стану». 

Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За інформацією KharkovNEWS.info, йдеться про директора лікарні №25.

Як писав KharkovNEWS.info, директора поліклініки №24 відсторонили від роботи на час службової перевірки. Він за бюджетні гроші купував брендовий одяг та взуття.

Джерело

Новости Харькова