Директор фірми вкрав майже мільйон гривень на ремонті пошкодженої гімназії у Харкові

Чоловікові оголосили підозру.

Служба безпеки України викрила у Харкові директора будівельної фірми на привласненні грошей під час ремонту гімназії, яка була пошкоджена через російський обстріл у навесні 2022 року.

Слідчі встановили, що фірма уклала угоду з управлінням освіти адміністрації одного з районів щодо проведення капремонту цієї гімназії у вересні 2022 року. Вартість договору склала майже 2,5 мільйона гривень, гроші виділені із місцевого бюджету. Однак директор фірми вніс в акти виконаних робіт недостовірні дані про обсяг робіт і вартість. Частина робіт не проводилася, хоча на паперах цього вказано не було, гроші за це чоловік привласнив.

«До переліку підрядник вніс роботи, які фактично не проводились, а обсяги виконаних робіт та вартість придбаних матеріалів значно завищив. За результатами ініційованих СБУ будівельно-технічних експертиз, розмір заподіяної шкоди внаслідок протиправних дій директора становить майже 900 тис. грн.», — повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, директор записав в акти розбирання покриттів покрівлі й улаштування цементної вирівнювальної стяжки, які насправді не проводилися, а також завищені ціни на сталеві опалювальні радіатори.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном службовою особою) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років і з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, підприємець незаконно нажився на ремонті укриття в Харкові. Чоловік завищив кількість витрат на 200 тисяч гривень.

Джерело

Новости Харькова