Директор фермерського господарства підірвався на міні у Харківській області

НП сталася на Ізюмщині.

Постраждалого ушпиталили.

У четвер 12 жовтня на протипіхотній міні підірвався директор фермерського господарства у Харківській області. Інформацію про це повідомили рятувальникам о 14:20. Підрив стався у селі Явірське Донецької громади Ізюмського району дорогою на село Вовчий Яр. На місце виїжджали піротехніки та правоохоронці, обставини з’ясовують.

«За попередніми даними, спрацювала ворожа протипіхотна міна ОЗМ-72 [протипіхотна вистрибуюча осколкова міна кругового ураження, «міна-жаба» — ред.]. Постраждав директор одного з фермерських господарств. Він госпіталізований до лікарні», — розповіли у Головному управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що чоловік підірвався у полі неподалік Явірського та Вовчого Яру. Він отримав вибухові травми. Постраждалому — 47 років.

Жителів Харківщини закликають не пересуватися невідомими або неперевіреними ґрунтовими дорогами, не відвідувати ліси, поля, береги річок, особливо це стосується територій, де велися активні бойові дії або які перебували під окупацією. При виявленні підозрілих предметів потрібно одразу повідомляти до ДСНС або поліції за номерами телефонів — 101, 102 або 112.

Як писав KharkovNEWS.info, 11 жовтня неподалік села Гракове Чкалівської громади (Чугуївський район) загинули двоє молодих чоловіків. Це сталося у полі. Чоловіки підірвалися на «міні-жабі».

Джерело

Новости Харькова