Діджей будуватиме укриття в школі на Харківщині

Ціни на будівельні матеріали завищені.

Вартість угоди склала 2 511 342,42 гривні.

31 травня відділ освіти Люботинської міської ради підписав договір із фірмою підприємця Андрія Ясинського на проведення капітального ремонту підвального приміщення (облаштування укриття) у Люботинському ліцеї №2. Вартість будівельних та обладнання значно завищені. Андрій Ясинський — діджей у минулому. У його соцмережі можна побачити фото з фігурантом розслідування «Батальйон «Монако 2» Олександром Войтенком, пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Андрій Ясинський раніше був відомий як музикант Dj Bronik. Останні кілька років отримує підряди від бюджетних організацій. Ясинський має ТОВ «Сам вершина», яке займається розведенням риби у Валках. У своєму Instagram Ясинський викладає спільні фото з Олександром Войтенком, валківським бізнесменом, сином голови Красноградської РДА. Минулого року Олександро Войтенко потрапив у скандал, коли його автомобіль Mercedes-Maybach журналісти помітили в Монако», — розповіли у ХАЦі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмі-новачку віддадуть пів мільйона гривень за ремонт у Дергачах

Аукціон пройшов 16 травня. У ньому брали участь дві фірми. Окрім фізичної особи-підприємця Андрія Ясинського, це — приватне підприємство «Голден і К». Остання запропонувала вигіднішу ціну (2 424 816,05 гривні), однак відділ освіти Люботинської міськради відхилив пропозицію. Причиною став неповний пакет документів. У ХАЦі зазначили, що у кошторисі від колишнього діджея завищені ціни, зокрема, на рекуператор (теплообмінник), вентилятор, плитку та радіатори.

«Вартість рекуператора Прана 250 вказана у сумі 182 тис. грн. Для порівняння на сайті виробника ціна цього устаткування — 27 тисяч гривень. Тобто в вісім разів дешевше. Вентилятор AeroStar RV 125L, який у магазинах коштує 3-4 тисячі гривень, купують за 16,5 тисяч гривень. Керамогранітні плитки запланувати купляти по 1250 гривень за квадратний метр, хоча в середньому в укриття кладуть плитки вдвічі дешевші. Також вдвічі завищені ціни на повітропроводи», — розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Як писав KharkovNEWS.info, син голови Красноградської райдержадміністрації Олександр Войтенко у жовтні 2022 року став фігурантом розслідування «Батальйон «Монако 2». Чорно-сріблястий Mercedes-Maybach Олександра Войтенка на харківських номерах помітили в Монако, але він стверджував, що лишається в Україні, а за кордон з’їздив лише раз, за гуманітарною допомогою.

Джерело

Новости Харькова