Депутат райради з Харківщини працював на окупантів

Колаборант відповідав за охорону здоров'я.

Депутата будуть судити за колабораціонізм.

Слідчі завершили досудове розслідування щодо депутата Куп’янської районної ради Харківської області, який перейшов на бік російських загарбників, коли Куп’янськ знаходився під окупацією. Чоловік став так званим «и. о. начальника отдела здравоохранения Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области». Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Обвинувачений відповідав за сферу охорони здоров’я на окупованій території і виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції під керівництвом представників рф», — розповіли в прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт щодо депутата направили до Червонозаводського районного суду Харкова. Його сформували за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області заочно судитимуть 57-річного колишнього депутата Харківської міської ради Ігоря Телятнікова, який під час окупації очолив так звану «цивільну адміністрацію Харківського району», що розташовувалася у селищі Козача Лопань.

Джерело

Новости Харькова