Де в Харківській області знайти освітні центри для школярів

У Цифрових освітніх центрах діти можуть вчити уроки та спілкуватись.

У Харківській області діє 20 Цифрових освітніх освітніх центрів.

Освітні центри — це приміщення, де діти віком від 6 до 18 років можуть підключитися до онлайн-уроків, якщо вдома в них немає такої можливості, а також поспілкуватися з однолітками та відвідати гуртки.

«Такі рішення є ефективними для громад, у яких пошкоджена освітня інфраструктура. А також для внутрішньо переміщених учнів і учениць, яким необхідна соціалізація та підтримка в освітньому процесі», — кажуть в Міносвіти.

Всього в Україні діє 156 таких центрів, найбільше на Київщині (27), Харківська область — на третьому місці, після Чернігівської. З міркувань безпеки, розташування цих центрів не розголошують, але в Міністерстві освіти створили спеціальну карту, на якій можна знайти контакти найближчого освітнього простору.

Для цього потрібно перейти за посиланням, навести курсор на область та натиснути на кнопку «Контакти». Далі — через соцмережі або телефоном зв’язатися з координатором і дізнатися про графік роботи центру.  

«Кожен цифровий освітній центр має програму академічних занять та позашкільних активностей. Їх проводять спеціально навчені фахівці — тьютори або фасилітатори. Також діти тут можуть соціалізуватися, отримати профорієнтаційну підтримку, допомогу в підготуванні до іспитів. Усі послуги — безоплатні», — повідомляють в Міністерстві освіти.

Як писав KharkovNEWS.info, дві підземні школи для учнів будуть готові вже наступного року.

Джерело

Новости Харькова