Чому окупанти посилюють тиск на Куп’янськ

Останні кілька діб окупанти активізувалися на Лиманському напрямку.

Російські загарбники посилили штурми на Лиманському та Куп’янському напрямках, щоб відтягнути сили захисників від дороги постачання та вийти на адміністративний кордон Луганщини.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на захисників у Національній Гвардії України. 

«Удень, 20 червня, росіяни посилено штурмували українські позиції на Лиманському напрямку. Особливо в районі Діброви (12 км на схід від деокупованого Ямполя) та Серебрянського лісництва. Від незначної частини позицій одному з новосформованих і не надто підготовлених  підрозділів ЗСУ довелося відступити», — передає «УП».

При цьому російські загарбники тиснуть по всій лінії від Куп‘янська до Лимана останні кілька тижнів. Військові не виключають, що в такий спосіб окупанти хочуть відтягнути на цю ділянку фронту українські підрозділи, які наступають по флангах на Бахмутському напрямку. Але є й інша думка: росіяни наступають на Куп‘янськ, аби відсунути лінію фронту від дороги, яке йде через окуповані Троїцьке та Сватове й служить для них основною дорогою постачання.

Військовий аналітик Костянтин Машовець вважає, що на цьому напрямку найближчими днями слід очікувати новиз спроб штурму.

«Думаю, найближчим часом противник буде атакувати у районі села Діброва у напрямку села Торське, а також вздовж дороги із Кремінної на Зарічне… принаймні, він тут розгорнув тактичну групу, не менше ніж із п’яти мотострілкових і трьох десантно-штурмових і парашутно-десантних батальйонів», — пише Машовець.

Нагадаємо, у середині травня KharkovNEWS.info повідомляв, що ЗСУ відійшли з позицій у селі Масютівка. Генштаб цю інформацію офіційно не підтвердив.

Джерело

Новости Харькова