Чоловік викрав з автівки у Харкові смарт-картку із сотнями тисяч гривень

Крадієм виявився ремонтник.

Крадій устиг витратити невелику суму грошей із картки.

У березні до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий викрав з машини у Харкові паливну смарт-картку, на якій було понад 271 000 гривень. Поліцейські встановили, що злочин скоїв 53-річний чоловік, який ремонтував цей автомобіль.

«Він виконував ремонтні роботи по транспортному засобу за дорученням потерпілого. З кабіни автівки зловмисник викрав паливну смарт-картку, на якій було більш ніж 271 000 гривень. Потім заправляв особисте авто, користуючись грошима на паливній смарт-картці. Чоловік встиг витратити понад 13 тисяч гривень», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Крадію загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення. Чоловікові вже оголосили підозру.

Паливна смарт-картка використовується для безготівкової оплати за пально-мастильні матеріали. Це пластикова картка із вбудованим чіпом. Отримувати пальне на АЗС за такою карткою можна після укладання відповідного договору з постачальником. Паливні смарт-картки бувають грошовими та літровими — коли їх видають на певну кількість грошей або літрів пального.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківщини викрав мопед у непритомного чоловіка. Зловмисник замість того, щоб допомогти чоловіку, якому стало погано, сів на його мопед і поїхав. За деякий час на місце приїхали лікарі, які надали допомогу водію мопеда.

Джерело

Новости Харькова