Чоловік назбирав російських боєприпасів та продав у Харкові

Затриманий сказав, що це боєприпаси окупантів.

Слідчі оголосили підозру 40-річному чоловікові, незаконно продав боєприпаси, що знайшов під час окупації села Циркуни у Харківському районі.

За даними слідства, арсенал він знайшов у полі та приніс його до свого будинку. Після деокупації чоловік переїхав до Харкова, арсенал забрав із собою. Він складався із реактивної протитанкової гранати, семи корпусів ручних осколкових гранат «Ф-1» та семи підривачів до ручних осколкових гранат типу «УЗРГМ» (Уніфікований запал ручної гранати модернізований). Боєприпаси продав.

«Ділок встиг продати боєприпаси, заробивши на цьому гроші. За реактивну протитанкову гранату він отримав 3 тис. грн, а за іншу частину боєприпасів — ще 2 тис. гривень. Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у Харкові, — повідомили у Харківській обласній прокуратурі. — Під час судового засідання чоловік сказав, що це російські боєприпаси, які залишили окупанти. Наразі правоохоронці вирішують питання щодо проведення відповідних експертних досліджень».

Підозру чоловікові сформували за ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання та збут бойових припасів) Кримінального кодексу України. Чоловік знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, жителю Харківщини загрожує тюрма за зберігання набоїв. У чоловіка вдома провели обшуки та знайшли боєприпаси.

Джерело

Новости Харькова