Через обстріли на Харківщині пошкоджені підприємство та ветлікарня

Росіяни застосовували артилерію, міномети та авіацію.

Унаслідок російських обстрілів пошкоджено цивільне підприємство та ветеринарна лікарня.

Минулої доби російські військові обстріляли з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів Харківської області, зокрема села Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове (Куп’янський район), Гур’їв Козачок (на Золочівщині) і Гатище (Вовчанська громада). З авіації били по селах Муравське, Бологівка, Одноробівка, Козача Лопань, місту Куп’янськ та Ківшарівка. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Уранці 12 березня окупанти завдали удару по Вовчанську. Пошкоджень зазнала ветлікарня та господарчий корпус. Об 11:00 по Балаклії били ракетами, було пошкоджено цивільне підприємство. О 13:55 під удар потрапили Подоли у Куп’янському районі. Після обстрілу сталася пожежа на території приватного домоволодіння.

«Горіла господарча споруда та 2 легкових автомобілі на загальній площі 40 кв. м. О 14:55 рятувальники ліквідували пожежу та запобігли розповсюдженню полум’я на житловий будинок. На місці події працювало 3 одиниці техніки та 15 чоловік особового складу ДСНС. Жертв та постраждалих немає», — розповіли у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

За півтори години росіяни обстріляли село Новий Коротич (Харківський район). Ракети С-300 пошкодили два закинутих ангари, люди не постраждали. Удруге за день Вовчанськ опинився під ударом о 23:00. Російський снаряд пошкодив будинок. Постраждалих не було.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, у вівторок 12 березня російські військові чотири рази наступали у Харківській області. Вони висувалися у бік позицій української армії біля двох сіл у Куп’янському районі.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку наші захисники відбили 4 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області», — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, 11 березня унаслідок російських обстрілів у Харківській області загинула одна людина, ще четверо людей постраждали.

Джерело

Новости Харькова