Без опалення у Харківській області лишаються 25 багатоквартирних будинків

Усі ці багатоповерхівки знаходяться в Ізюмі.

У Харківській області працюють 100% котелень, які планували підключити до початку опалювального сезону.

За даними Харківської обласної військової адміністрації, 7600 багатоквартирних будинків уже з теплом.

Досі не почався опалювальний сезон для жителів 25 будинків, усі вони знаходяться в Ізюмі. Місто має великі проблеми з опаленням, оскільки котельні були зруйновані, а під час окупації росіяни навіть позрізали радіатори у квартирах. Втім, 13 з цих 25 будинків мають шанси на тепло ще до кінця зими.

«Заживимо за тиждень-два, можливо — три, зараз тривають закупівлі обладнання для підключення насосних станцій, які були зруйновані. Ми не будемо припиняти ці роботи навіть взимку», — повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, у першу чергу підключатимуть ті будинки, де менше руйнувань, а також ті, де живе більше людей. В Ізюмі є багатоповерхівки, у яких проживає по дві-три родини, їм пропонують тимчасово евакуюватися, але люди відмовляються. 

У той же час опалювальний сезон не розпочався у Вовчанську. У цьому прикордонному місті до 24 лютого 2022 року газ був із Російської федерації. У місті майже немає вцілілих багатоповерхівок, будинки у приватному секторі обігріваються дровами, світлом та альтернативними видами палива.

Джерело

Новости Харькова