Американський мільйонер придбав для Харківщини мости

Тимчасові споруди зведуть на Харківщині, Миколаївщині та Херсонщині.

До України надійшли перші модульні мости від американських фондів.

Допомогу надали неприбуткова фундація The Conflict and Development Foundation (CDF) і фонд американського мільйонера та філантропа Говарда Баффета. Модульні конструкції встановлять на місці мостів, які були зруйновані через війну. Їх відправлять, у тому числі на Харківщину. За допомогою модульних мостів зможуть відновити логістику.

«У пріоритеті Агентства відновлення — встановлення цих мостів у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. Для нас дуже важливо максимально оперативно відновити логістику, щоб люди мали доступ до медичної допомоги, до них могли дістатися рятувальники, комунальні служби» , — пояснив голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

Ці конструкції передали як допомогу за проєктом «Модульний міст», який стартував у квітні цього року. Загалом фундація фінансує дев’ять модульних мостів для України. Виготовила їх компанія Acrow Corporation (США), яка займається виробництвом модульних і тимчасових мостів для будівництва й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. До України мости надходять у розібраному вигляді. 

«Їхньою перевагою є легкість монтажу та можливість багаторазового використання. Для зібрання одного мосту достатньо команди з 5-10 осіб. На виробництві мости одразу вкривають асфальтобетонним покриттям. Також важливо, що модульні мости від Acrow Corporation здатні витримати рух як легкового, так і вантажного транспорту, а отже допоможуть швидко відновити безперебійний рух у найбільш постраждалих через війну областях», — зазначили в Агентстві.

Модульні конструкції надходять в Україну з минулого року. Їх надають іноземні гуманітарні місії. Крім дев’яти модульних мостів від американських фондів, надійшли 37 тимчасових мостів, 18 комплектів понтонних переправ і шість катерів для влаштування понтонів із Чехії, Франції, Швеції та Норвегії.

Як писав KharkovNEWS.info, через війну у Харківській області зруйновані 25 мостів. Щоб їх відновити протягом 2023-2024 років, потрібно 4,5 мільярди гривень. Гроші на початкові роботи обіцяє надати Європейський інвестиційний банк.

Джерело

Новости Харькова