40% будинків у Харкові підключені до електроенергії

Досі невідомо, коли електроенергію відновлять повністю.

Харків відновлюється після наймасштабнішої комбінованої атаки росіян по енергосистемі 22 березня.

Тоді по місцевим підстанціям влучило близько 22 ракет, місто було знеструмлене.

За словами міського голови Ігоря Терехова, ситуація залишається дуже важка, але фахівці працюють над відновленням подачі тепла і світла.

«Працюють працівники Харківобленерго, Укренерго, комунальники, щоби відновити енергопостачання. Ми маємо сьогодні підключення водомережі, практично всі будинки харків’ян сьогодні з водою і каналізацією. Що стосується опалення, до нього підключено близько 60% будинків харків’ян», — розповів в етері телемарафону міський голова Харкова Ігор Терехов.

Стосовно ернергетики, не можуть стабільно подати світло на все місто, але працюють над відновленням. Вже приблизно 40% будинків харків’ян з електроенергією.

Остаточних прогнозів, коли електроенергію повінстю відновлять, досі немає.

«Дуже серйозні руйнації: зруйновані всі трансформаторні підстанції, зруйновано ТЕЦ. Сьогодні неможливо сказати точну дату, але будемо працювати, щоби якнайшвидше відновити електропостачання у всьому місті», — сказав Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові ввели графіки аварійних відключень світла. Енергетики почали застосовувати погодинні обмеження подачі електрики.

Джерело

Новости Харькова