Жителів Харківщини просять не ходити на масові заходи протягом двох днів

Ворог може використати ці дні для провокацій.

Існує загроза посилених обстрілів росіян.

Жителів Харкова та області закликають не ходити на будь-які заходи у середу та четвер 8 і 9 травня відповідно. У ці дні російські окупанти можуть обстрілювати населені пункти регіону. Вони сконцентровані на півночі, тому вдарити можуть у будь-який час. Крім того, скупчення людей на Харківщині досі заборонені. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Будь-які святкові чи пам’ятні дні, зокрема, 8 травня чи 9 травня, ворог може використовувати як провокацію. Таке ми вже спостерігали на Великдень, у неділю ворог обстріляв центр міста Харків, цивільний житловий масив. Так само не виключено його активні дії проти нашого цивільного населення і в ці травневі дні, — сказав Синєгубов. — Досі діють обмеження та заборони щодо скупчення людей у місті Харків та по області. Ми розуміємо, що ворог концентрується на півночі і може вчинити активні дії у будь-який час, тому варто бути обережними».

Зазначимо, цього року 8 травня Україна вперше відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. До цього 8 травня в Україні був Днем пам’яті та примирення (пам’ятний день), 9 травня — Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (державне свято). Проте наприкінці травня минулого року депутати Верховної Ради ухвалили закон, яким скасували обидва свята, замість цього було встановлено нове державне свято — День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Закон був підписаний президентом Володимиром Зеленським 12 червня 2023 року. Зараз 8 травня не є вихідним, проте після завершення воєнного стану буде таким.

Як писав KharkovNEWS.info, на Великдень, 5 травня, російські військові скинули на територію Харківської області дев’ять керованих авіаційних бомб та уніфікованих міжвидових плануючих боєприпасів. Також регіон обстрілювали з інших видів озброєння.

Джерело

Новости Харькова