СБУ затримала раніше засудженого жителя Харківщини: його підозрюють у співпраці з росіянами

За інформацією: Суспільне Харків.

Підозрюваний при затриманні. СБУ

45-річний житель Вовчанської громади, за даними слідства, відстежував розташування ліній оборони на Харківщині та вогневих позицій Сил оборони.

Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

"Для отримання розвідданих окупанти залучили свого інформатора з кримінальним минулим, який проживав у Вовчанській громаді Харківщини. Найбільше агресора цікавили геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами та важким озброєнням ЗСУ, які обороняють місто з північного кордону. Також ворог хотів дізнатися про місця базування мобільних вогневих груп ППО, що "полюють" на ворожі дрони у прикордонних районах області", — написав Абдула.

За його даними, підозрюваний позначав координати на картах Google для підготовки "звіту" російській спецслужбі: розвідінформація була необхідна РФ для планування бойових операцій, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Раніше житель Харківщини відбував покарання за "крадіжки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до загибелі потерпілого", зазначив Владислав Абдула

"У поле зору російської розвідки колишній в’язень потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточення. Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листувань з агресором", — йдеться у повідомленні.

Чоловіку оголосили про підозру за ч. 2 ст. 114-2несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості Кримінального кодексу. Нині він перебуває під вартою. Підозрюваному загрожує до 8 років тюрми.

Новости Харькова