У Харкові затримали нацгвардійця, який за гроші обіцяв вплинути на військово-лікарську комісію

Чоловіка упіймали на гарячому.

У Харкові затримали військового Нацгвардії України, який за гроші обіцяв вплинути на військово-лікарську комісію.

За даними слідства, наприкінці березня цього року підполковник зустрів поряд із медзакладом знайомого по службі. Той розповів, що проходить військово-лікарську комісію, аби його звільнили з військової служби за станом здоров’я, проте має «складнощі та проблеми». Нацгвардієць пообіцяв знайомому допомогти, однак за гроші. Затримали його під час передачі грошей.

«Підозрюваний запевнив, що використовуючи своє службове становище та власний авторитет, допоможе. Для цього йому потрібно всього лише 3000 доларів США та медичні документи пораненого військовослужбовця. При передачі грошей чоловіка було затримано в порядку ст. 208 КПК України», — розповіли у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Нацгвардійцю оголосили підозру за ч. 3 ст. 369-2 (отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. Зараз ухвалюють питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, харківському лікарю загрожує тюрма за допомогу ухилянтам. Лікар-офтальмолог, керівник відділення лікарні, ставив військовозобов’язаним фейкові діагнози.

Джерело

Новости Харькова