У Харкові затримали 24-річного безробітного «блогера», який вихваляв комуністичний режим СРСР — СБУ

За інформацією: Суспільне Харків.

24-річного «блогера» з Харкова затримала СБУ. СБУ

24-річний житель Харкова в соцмережах, за даними слідства, вихваляв тоталітарний режим Радянського союзу та закликав українців відмовитися від захисту держави, бо "вона того не варта".

Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

"Житель Харкова популяризував комуністичну символіку колишнього СРСР, вихваляв тоталітарний режим та розповсюджував наративи сучасної кремлівської пропаганди на кшталт, "братські народи", "три країни — три сестри" тощо. Для цього він створив на відеохостингу YouTube власний анонімний канал, підписниками якого здебільшого були боти, а також використовував сторінки у мережі Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі "ВКонтакте", — йдеться у повідомленні.

У публікаціях підозрюваний заявляв, що українці є "дешевим інструментом США", закликав громадян України відмовитися від захисту нашої держави, бо вона, "того не варта". Також харків'янин регулярно демонстрував своє зневажливе ставлення до державних символів України.

Під час обшуку правоохоронці вилучили виготовлену підозрюваний комуністичну символіку, яку він використовував під час знімань відеороликів.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-1виготовлення, поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму, вчинені повторно з використанням засобів масової інформації Кримінального кодексу. Харків'янин перебуває під вартою. Підозрюваному загрожує до 10 років за ґратами.

Новости Харькова