ЗСУ знищили вискотехнологічне озброєння росіян на Лимано-Куп’янському напрямку

Окупанти використовували устаткування для придушення дронів.

Російські окупанти продовжують наступати на Лимано-Куп’янському напрямку.

Кількість російських військових на цьому напрямку не зменшується, Росія постійно поповнює резерви. Окупанти продовжують наступ біля села Синьківка у Петропавлівській громаді. Також вони обстрілюють позиції української армії. Зокрема, минулої доби було здійснено 725 ударів з артилерії, танків, гранатометів, 29 ударів дронами-камікадзе, десять авіаційних ударів. Про це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Станом на зараз у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» відбуваються жорсткі бойові дії. Противник продовжує свої наступальні дії на Лимано-Куп’янському напрямку. Зокрема, 725 разів обстрілював позиції Збройних сил України з усіх наявних видів артилерії та іншої зброї, включаючи танки, АГС, СПГ, також дрони-камікадзе. 29 разів він завдав ударів по позиціях ЗСУ, використовуючи дрони, та ще десять разів використовував авіацію, переважно це були Су-34, інколи Су-25. І, звичайно, це вже звично для противника, — використання КАБів. Від двох до шести одиниць за раз можуть нести такі носії, скидати бомби по наших позиціях на різних напрямках, зокрема зараз вони активізувалися», — розповів Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інституті вивчення війни стурбовані грамотною організацією широкого наступу росіян на Харківщині

Загалом за добу відбулося одинадцять бойових зіткнень. ЗСУ знищили 138 одиниць озброєння та військової техніки ворога, зокрема шість бойових машин піхоти, п’ять багатоцільових легких броньованих транспортерів, десять гармат, 15 одиниць автотехніки, 97 дронів (Zala, «Ланцет», «Орлан», FPV-дрони), одну систему протиповітряної оборони «Стріла-10» та два комплекси радіоелектронної боротьби «Дзюдоїст» і «Стриж». Останні росіяни використовують для придушення українських дронів та гелікоптерів.

«Крім того, також врожайним видався день на враження таких високотехнологічних більше зразків озброєння противника. Це різного типу РЕБи, такі як РЕБ «Дзюдоїст» та РЕБ «Стриж». Що стосується РЕБа «Стриж» — це більш окопний РЕБ, який призначений для подавлення наших дронів. Радіус дії — півтора кілометри, характеризується тим, що оператор різко втрачає картинку та керування дроном. Що стосується «Дзюдоїста», то це більш потужний РЕБ на базі КамАЗу, який може направлено діяти на GPS-сигнал наших і гелікоптерів, і дронів та інших безпілотних літальних апаратів», — пояснив Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, після виходу Збройних сил України з міста Авдіївка (Донеччина) на Куп’янському напрямку ситуація не змінилася. Тут залишається велике російське угруповання у кількості понад 40 000 військових та безліч важкої техніки. 

Джерело

Новости Харькова