ЗСУ збили половину запущених по Харкову дронів

Росіяни атакували Харків уночі 1 серпня.

Українські захисники збили п`ять запущених безпілотників.

У ніч проти 1 серпня Росія запустила по Харкову близько десяти дронів-камікадзе. Цілі дісталися три з них, решту знищила українська армія. Влучання зафіксовано у гуртожиток закладу освіти у Салтівському районі, три дрони впали на території спортивного комплексу у Шевченківському районі, ще один — у проїжджу частину. Рятувальники та комунальні служби розбирають завали та розчищають дорогу для проїзду автомобілів.

«Дуже важка ніч. Було одне влучання у гуртожиток, який зараз будемо розбирати разом із ДСНС, наші комунальні підприємства працювали всі ніч, щоб розібрати завали. Було влучання у центральну частину міста. Є один постраждалий, зараз знаходиться у лікарні. Крім цього, недалеко від сюди було влучання у проїжджу частину дороги, тому зараз там теж працюють наші ком служби, щоб навести порядок, дати проїзд автівкам харків’ян. Тому хочу сказати і підтвердити, що близько 10 дронів «Шахедів» були запущені по місту Харкову, але завдяки роботі наших військових, долетіло до Харкова три «Шахеди», які накоїли таке руйнування, яке ви бачите зараз», — повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону..

Після обстрілу у деяких харків’ян зникло світло, були перебої із водопостачанням. За словами Терехова, станом на ранок у місті воду та електрику подають стабільно, перебоїв немає. Відселяти людей зі зруйнованої будівлі гуртожитку у Шевченківському районі Харкова не доведеться, оскільки там ніхто не проживав. Зараз на місці обстрілу розбирають завали. На ліквідацію наслідків нічного обстрілу знадобиться близько двох днів.

«Дуже велика кількість людей, яка працює, задіяли всі наші комунальні підприємства для розборів завалів, щоб відновити рух. Нам буде потрібно десь 1-2 дні, все це буде залежати від того, які руйнування побачимо на цих об’єктах, і потім все це відновимо», — розповів мер Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, через дронову атаку у триповерховій будівлі професійно-технічного коледжу на Салтівці зруйновані два поверхи, виникла пожежа. Також пошкоджена двоповерхова будівля спорткомплексу у центрі міста.

Джерело

Новости Харькова