ЗСУ відбили десять атак у Харківській області

Ворог намагався наступати біля двох сіл.

По Харківщині били з артилерії, мінометів та авіації.

Минулої доби російські окупанти десять разів висували на позиції української армії. Вони проводили атаки біля двох сіл у Куп’янському районі. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 10 атак ворога в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Слобожанському напрямку Росія зберігає військову присутність на прикордонні. Там вона висуває диверсантів, оскільки боїться, що Україна перекине свої підрозділи на загрозливі напрямки, а також збільшує кількість мінно-вибухових загороджень біля держкордону на Бєлгородщині.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, у понеділок 4 грудня під артилерійські та мінометні обстріли потрапили більше ніж 20 населених пунктів Харківщини. Серед них — Червона Зоря (Богодухівський район), Плетенівка (Чугуївський район), Красне Перше, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове (Куп’янщина). З авіації були обстріляні Петропавлівка, Іванівка та Піщане. 

Як писав KharkovNEWS.info, раніше в Інституті вивчення війни повідомили про те, що на сході Харківської області поновилися атаки російської армії. Перегрупування підрозділів РФ завершилось, після чого наступ мав посилитися.

Джерело

Новости Харькова