ЗСУ перекинули резерви на Куп’янський напрямок

Ворог перегруповується, аби поновити штурмові дії у напрямку Куп`янська.

Минулої доби на Лимано-Куп’янському напрямку було одне бойове зіткнення.

Українська армія стримує тут російських окупантів. Після приїзду командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського сюди були перекинути резервні підрозділи Збройних сил України.

«Цей напрямок був на постійному контролі у командувача. Він особисто виїхав у ті ключові бригади, які забезпечували там оборону, були віддані безпосередні жорсткі, чіткі накази на побудову цієї оборони, посилені наші вогневі позиції. Надані їм певні методичні рекомендації, перекинуті резерви, відтак вдалося унеможливити рух ворога», — розповів в ефірі національного телемарафону заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

За минулу добу на Лимано-Куп’янському напрямку було лише одне бойове зіткнення. Окупанти активно використовують авіацію, зокрема, бойові гелікоптери та штурмові літаки. Учора було 17 таких авіанальотів. Загалом російські окупанти здійснили 612 обстрілів по позиціях Збройних сил України. Також був знищений російський танк, бойова машина піхоти, дві гармати, самохідна артилерійська установка «Гвоздика», чотири безпілотних літальних комплекси, два склади з боєприпасами та три бліндажі. Ворог проводить ротацію.

«На сході відбувається інтенсивне використання всіх видів ураження, проте саме бойові зіткнення і на Бахмутському, і на Лимано-Куп’янському напрямках, відбулося тільки по одному бойовому зіткненню, проте дуже активно на Бахмутському напрямку, — сказав Череватий. — Наші дії змусили їх потужно вибудовувати оборону і навіть у деяких випадках намагатися контратакувати, а постійні щоденні втрати, які вимірюються в десятках, а іноді в сотнях, якщо з пораненими брати особового складу, змушують постійно ротувати підрозділи, злагоджувати їх, посилювати. А знищена або пошкоджена техніка також постійно потребує або відновлення, або заміни. Тому ці дві причини змушують їх проводити ротацію військ і посилювати свої позиції».

Окупанти посилюють радіоелектронну боротьбу, постійно використовують ударні безпілотники. 

Як писав KharkovNEWS.info, командувач Сухопутних військ Збройних сили України Олександр Сирський приїхав у район бойових дій на Куп’янському напрямку 8 серпня. Там він працював разом із командирами. На зустрічі ухвалювали необхідні оперативні рішення. Сирський підкреслив роль командирів різних рівнів.

Увечері 14 серпня Олександр Сирський опублікував відео, де він перебуває на Лимано-Куп’янському та Бахмутському напрямках. 

«Разом з нашими воїнами та командирами. Плануємо операції, ухвалюємо важливі рішення для оборони та наступу, щоб розбити ворога. Ми переможемо! Слава Україні», — написав у своєму Telegram Сирський.

Джерело

Новости Харькова