За тиждень у водоймах Харківської області потонули троє людей

Із початку року на воді загинули 48 людей.

За минулий тиждень у водоймах Харківської області потонули троє людей.

Про це повідомив речник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Євген Василенко.

Зокрема, 2 серпня рятувальники дістали тіло чоловіка з Журавлівського водосховища. Особистість та обставини смерті іноземця установлюють.

Ще один нещасний випадок трапився 5 серпня. У ставку села Старовірівка потонув чоловік 37 років. Тіло шукали рятувальники місцевого підрозділу та водолази Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого розмінування. Загалом на місці працювали 16 людей зі складу ДСНС на чотирьох одиницях техніки. Тіло чоловіка вдалося дістати з дна водойми о 17:20. Його передали правоохоронцям.

У неділю 6 серпня у селі Черкаська Лозова Харківського району під час купання зник чоловік. Це сталося у Лозовенківському водосховищі. Рятувальники продовжують пошуки чоловіка.

У цей же день співробітникам ДСНС удалося врятувати 14-річного хлопця.

«Рятувальники Лозівського району виїжджали для допомоги на водойму у село Домаха, врятували 14-річного підлітка, який впав у воду з гідроспоруди. Хлопець отримав лише садна, госпіталізації не потребував. Інцидент трапився унаслідок недогляду за дитиною з боку батьків. Хлопець пішов купатися без нагляду дорослих», — розповів Євген Василенко.

Усього з початку року на водних об’єктах у Харківській області виявили тіла 48 загиблих, серед яких двоє дітей. У 18-ти випадках загибель людей не була пов’язана з утопленням, дев’ять — це потопельники. Інформацію ще по 21 випадку правоохоронці встановлюють.

Як писав KharkovNEWS.info, 18 червня лікарі «швидкої» повідомили в поліцію про те, що на ставку у Первомайському потонула 12-річна дівчинка. Свідки кажуть, що дитина пішла під воду під час плавання. Люди витягли її на берег, робили серцево-легеневу реанімацію до приїзду медиків, однак врятувати її не вдалося. 

Джерело

Новости Харькова