За час повномасштабної війни загинули понад 2000 жителів Харківської області

Кількість жертв в окупованих населених пунктах і на територіях, які знаходяться під постійним обстрілом, невідома.

Росіяни вбили 77 дітей, які жили у Харківській області.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 2038 мешканців Харківської області, ще майже 3000 людей були поранені. Однак кількість загиблих і постраждалих через війну може збільшитися, оскільки досі залишаються окупованими 29 населених пунктів регіону. Крім того, є території, куди неможливо потрапити через постійні обстріли, там також можуть бути жертви. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю «Укрінформу».

«Цифри зростають, на жаль. Станом на початок липня на Харківщині загинули 2038 цивільних жителів, із них 77 — діти. Поранення отримали майже 3 тисячі, зокрема, 240 дітей. І ще зауважу, що в нас ще є тимчасово окуповані території — це 29 населених пунктів на Куп’янщині та 5-10-кілометрова зона на північному напрямку, куди ми не можемо підійти. Щільність обстрілів занадто висока», — сказав Синєгубов.

За словами голови ХОВА, уже відомо, що на цих територіях є масові поховання цивільних і військових. Крім того, тіла людей можуть залишатися під завалами.

«Напевно, не такі великі, як в Ізюмі, але все одно вони там є [місця масового поховання — ред.]. Ми маємо приблизну інформацію про місця їх розташування на півночі», — розповів голова ХОВА.

Зазначимо, станом на 24 лютого 2023 року було відомо про загибель 1780 цивільних у Харківській області, зокрема 74-х дітей. Поранення отримали 2718 людей, серед них — 214 неповнолітніх. Таким чином, майже за п’ять місяців кількість загиблих жителів Харківщини зросла на 258 (у тому числі три дитини), поранених — на 282 (у тому числі 26 дітей).

Як писав KharkovNEWS.info, 12 липня у Куп’янському районі під обстрілом перебувало селище Дворічна. Там був поранений чоловік 67 років.

Джерело

Новости Харькова