У шпиталі помер стрілець із Харківської області

Мешканець Лозівської громади захищав Україну.

Дмитрові Даценку було 42 роки.

У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону помер військовий із Лозівської громади Дмитро Даценко. Боєць довгий час важко хворів. Про це повідомили у Лозівській міській раді.

«Воїн Даценко пройшов важкими вогненими шляхами цієї війни, мав поранення та знову ставав у стрій захисників України. На жаль, ці поранення, важкі військові випробування та умови ведення війни підірвали здоров’я чоловіка», — розповіли у міськраді.

У Збройних силах України Дмитро Даценко служив на посаді старшого стрільця-оператора 3-го механізованого відділення. У лютому йому мало виповнитися 43 роки. У нього залишився батько та брат.

«Він був справжнім патріотом, хоробрим воїном та вірним сином України. Його ім’я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності. Дмитро захоплювався полюванням та риболовлею. Шкільні друзі та вчителі запам’ятали його як добру, відповідальну, вольову, але водночас веселу людину. Цьому усміхненому, красивому й мужньому хлопцю симпатизували чи не всі дівчата школи. До всього Дмитру було діло, всім хотів допомогти, бо умів дружити, умів розрадити, підставити плече у скрутну хвилину, умів вислухати і дати пораду. За це його  поважали», — повідомили у Лозівській міськраді.

Як писав KharkovNEWS.info, 18 січня на війні загинув захисник із Харківської області Євген Телицький. Це сталося неподалік селища Білогорівка у Сєвєродонецькому районі Луганщини.

Джерело

Новости Харькова