У поліції розповіли, в який день на Харківщині трапляється найбільше ДТП

З початку року в аваріях загинули понад 80 людей.

Цього року на Харківщині зафіксовано більше ДТП із потерпілими, ніж у 2022 році.

Із січня по листопад 2023 року у Харківській області сталося 465 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими. Це на 40% більше за минулий рік. В аваріях загинули 83 людини, ще 620 — постраждали. Найчастіше ДТП, в яких страждають люди, стаються на території регіону у п’ятницю. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

«За статистикою, найбільша кількість ДТП з потерпілими зареєстрована у п’ятницю. Найчастіше автопригоди трапляються в період з 17 по 20 годину, а пік кількості ДТП — о 18 годині», — розповіли у поліції.

Серед основних причин ДТП у Харківській області поліцейські називають перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, руху на перехрестях і пішохідних переходах, недотримання дистанції.

Зокрема, за одинадцять місяців цього року унаслідок порушення правил руху перехрестями сталося 129 аварій, у них загинули чотири людини та постраждала 191. Водії, які порушили правила маневрування, спричинили 123 дорожньо-транспортні пригоди, в яких смертельні поранення отримали шестеро людей, постраждали — ще 157. Жителів Харківщини закликають дотримуватися правил дорожнього руху.

«Шановні водії, під час поїздок обирайте безпечну швидкість та дистанцію руху, враховуйте обмежену видимість, особливу в темну пору доби, а також стан дорожнього покриття. Бережіть своє життя та життя інших людей», — звернулися у ГУ Нацполіції.

Як писав KharkovNEWS.info, в аварії у Харкові загинули відомі волонтери. Артур і Дарина Виноградови були активістами організації «Я врятований».

Джерело

Новости Харькова