У місті Харківської області планують розпочати опалювальний сезон не раніше 1 листопада

На початок опалювального сезону не вплинуть погодні умови.

Виконком Первомайської міськради встановив тарифи на тепло та обговорив початок опалювального сезону.

У місті Первомайський (Лозівський район) опалювальний сезон планують розпочати не раніше 1 листопада, незалежно від того, якою буде погода. Про це повідомили у Первомайській міській раді з посиланням на директора комунального підприємства «Тепломережі» Михайла Черняка, який виступив на засіданні виконавчого комітету 27 вересня.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон розпочинають, якщо фіксують середньодобову температуру повітря нижче +8 градусів протягом трьох днів поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплопостачальне підприємство на Харківщині у критичному фінансовому стані

За словами начальника відділу житлово-комунального господарства Первомайської міськради Олександр Лозовського, котельні повністю готові, для теплового обладнання встановили нові турбулізатори, що дозволить їм працювати більш ефективно.

Тариф на опалення не зміниться, він залишиться таким, яким був під час опалювального сезону у 2021/2022 роках. Однак у комунальному підприємстві «Тепломережі» вважають, що тариф невигідний для них,  від держави воно досі не було компенсації різниці у тарифах, яка утворилася під час війни.

«Ці тарифи залишаються економічно не вигідними для підприємства, і вже в жовтні ця різниця складе близько 30 мільйонів гривень», — розповіли у Первомайській міськраді.

Як писав KharkovNEWS.info,  24 серпня на позачерговому засіданні виконкому Харківської міськради ухвали рішення щодо тарифів на тепло- та гаряче водопостачання для харків’ян. У новому опалювальному сезоні вони не зміняться.

Джерело

Новости Харькова