У Куп’янському районі за час великої війни загинули понад 200 жителів

Росіяни майже щодня обстрілюють місто і хочуть будь-що окупувати його.

Куп’янський район найбільше потерпає від росіян. Тут проходить лінія фронту, щодні окупанти гатять по цивільних об’єктах.

За підрахунками Харківської обласної прокуратури, через військові дії росіян у районі загинули 211 цивільних осіб, ще понад 700 людей поранені.

«З 24 лютого 2022 року на Купʼянщині в результаті військових дій з боку зс рф загинуло 211 цивільних осіб, поранено 746 цивільних осіб. Вже пошкоджено понад 2,5 тисячі обʼєктів, з них майже 2 тисячі — житло наших громадян. Також зазнали руйнувань понад 85 закладів освіти, близько 155 адмінбудівель. Більше ніж 360 приміщень приватних підприємств пошкоджено, — повідомив очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Слідчі щодня продовжують документувати та розслідувати воєнні злочини, аби не втратити жоден доказ для подальших судів. У Куп’янській громаді продовжують виявляти зрадників, які під час тимчасової окупації свідомо допомагалаи ворогу.

«Боротьба з внутрішніми ворогами держави на Купʼянщині триває. З початку війни про підозру за державну зраду повідомлено 18 особам, за колабораційну діяльність — 230 особам. Також за пособництво державі-агресору оголошено підозри восьми особам, за виправдовування збройної агресії рф проти України — ще трьом», — повідомив прокурор.

У подібних справах судді уже винесли 71 обвинувальний вирок. 

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти відновили інтенсивність наступів на Куп’янському напрямку.

«Два напрямки досить серйозні, це, відповідно, Синьківка і Табаївка. Це напрямок трохи південніше від міста Куп’янська, який також досить важкий, однак повністю контрольований нашими Збройними Силами», — сказав Олег Синєгубов.

Джерело

Новости Харькова