У Києві розпродають нерухомість харківського банка-банкрута

"Мегабанк" ліквідується Фондом гарантування вкладів і реалізовує його майно.

Уперше в столиці відбудеться аукціон з продажу активів АТ «Мегабанк». Найцікавіша частина лоту – об’єкт нерухомості в центральній частині Києва.

26 грудня на торги буде виставлено будівлю колишнього відділення «Мегабанку» – нежитловий двоповерховий будинок, загальною площею 690,8 кв. м в історичному центрі Києва за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 64 (Шевченківський р-н). Будівля — об’єкт комерційної нерухомості — обладнана усіма інженерними мережами і розташована у пішій доступності до станції метро «Університет», повідомляє Фонд гарантування вкладів.

Активи перебувають на балансі АТ «МЕГАБАНК» та на торги виставляються уперше.

Торги відбудуться за класичною (англійською) моделлю, відкрито і прозоро. Участь у них можуть узяти фізичні та юридичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов’язаних з державою-агресором. Усі кошти, отримані від продажу активів, ФГВ спрямує на розрахунки з кредиторами «Мегабанку».

Стартова ціна продажу лоту становить 79 мільйонів гривень. Торги відбудуться в системі Prozorro.Продажі.

Раніше приміщення банку були виставлені на продаж у Львові та в Черкасах.

Нагадаємо, 2 червня 2022 року правління НБУ віднесло АТ «Мегабанк» до категорії неплатоспроможних у зв’язку з тим, що банк не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів НБУ. Тоді ж у банку ввели тимчасову адміністрацію та шукали інвесторів. Фонд гарантування виплатив вкладникам “Мегабанку” майже 3,9 млрд гривень.

Головнй акціонер «Мегабанку», депутат Харківської обалсної ради Віктор Суботін говорив, що регулятор розгорнув війну проти банку та «цілеспрямовано знищував» установу. Він обіцяв боротися за банк.

«Я відверто кажу про те, що НБУ цілеспрямовано знищував «Мегабанк» протягом останніх півроку… Тому я як мажоритарний акціонер та людина, яка понад 30 років присвятила свою діяльність банку, безумовно, звернусь до правоохоронних органів з проханням розібратися, навіщо НБУ цілеспрямовано знищував комерційний банк держави», — говорив Віктор Суботін.

Джерело

Новости Харькова