У Харкові затримали організатора банди, яка під виглядом СБУ грабувала жителів

Банда проводила обшуки у харків'ян та відбирала їхнє майно.

Злочинне угруповання організував 33-річний харків’янин.

У Харкові нейтралізували банду, яка видавала себе за співробітників Служби безпеки України та грабувала місцевих мешканців. Про це повідомив речник управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

«Представляючись співробітниками Служби безпеки України, озброєні зловмисники вдиралися до осель місцевих жителів та розграбовували їхнє майно під виглядом проведення вигаданих «обшуків», — розповіли в СБУ.

Зокрема, на початку липня 2023 року банда увірвалася до домівки подружжя у Харкові та відібрала золоті прикраси. Вартість золота склала більше ніж 20 000 доларів. Після цього організатор банди став вимагати у чоловіка ще 5000 доларів нібито для того, щоб «закрити» кримінальне провадження стосовно нього. Зловмисник погрожував чоловікові фізичним насильством щодо його родини.

Організатора банди затримали «на гарячому» — коли йому передавали всю суму грошей від потерпілого. Зловмисником виявився 33-річний місцевий мешканець. Установлено, що чоловік був раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини.

Удома в організатора провели обшук. Під час нього знайшли спецодяг СБУ та бойовий пістолет ТТ із боєкомплектом. Чоловікові оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану)  Кримінального кодексу України. Зараз він перебуває під вартою. Розслідування щодо інших учасників банди триває, їх установлюють. Зловмисникам загрожує 12 років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, кримінальному авторитету, банда якого тероризувала Харків, оголосили нову підозру. «Смотрящий» за ХТЗ залишається у слідчому ізоляторі.

Джерело

Новости Харькова