У Харкові затримали на привласненні грошей директора терцентру надання соцпослуг

Чоловікові оголосили підозру.

За привласнення грошей директорові загрожує до восьми років тюрми.

Поліцейські затримали директора територіального центру надання соціальних послуг у Харкові. За даними слідства, 47-річний чоловік на паперах влаштував до терцентру кількох людей, однак на роботу вони не виходили. Зарплатню, яку їм нараховували, директор забирав собі.

«Директор центру надання соціальних послуг формально працевлаштував на роботу кількох громадян. Їх заробітну плату він самостійно знімав з банківських карток та привласнював», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Правоохоронці оголосили директорові підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Як писав KharkovNEWS.info, начальник харківського ізолятора отримав два мільйони гривень за «мертві душі». Він дозволив підлеглим не виходити на роботу та отримувати зарплатню за умови, що ті будуть віддавати йому половину грошей.

Джерело

Новости Харькова