У Харкові засудили грабіжника-рецидивіста

Чоловік не визнав провини.

Зловмисник пограбував чоловіка із милицею у центрі Харкова.

Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок 41-річному чоловікові за грабіж. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді дев’яти років ув’язнення. Проте він себе винним не вважає, надавати показання не схотів.

За даними слідства, обвинувачений раніше був судимий за обіг наркотиків, нанесення тілесних ушкоджень та грабіж. У середині березня минулого року він знову вчинив злочин. Він напав на чоловіка із милицею, який знімав кошти у банкоматі у центрі Харкова. У руках грабіжника опинилося 9000 гривень. Проте його розшукали та затримали того ж дня.

«У середині березня 2023 року зловмисник, перебуваючи на вул. Сумській у Харкові, спостерігав за тим, як чоловік знімає готівку з банкомата і кладе гроші в кишеню куртки. Грабіжник побачив, що чоловік через вади зі здоров’ям ходить з милицею, і вирішив, що той не зможе завадити йому. Зловмисник підбіг до потерпілого і вихопив у нього з кишені портмоне з грошима, після чого втік з місця злочину», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 4 ст. 186 (грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, суд виніс вирок чоловікові, який грабував харківських пенсіонерок під час війни. Він проведе за ґратами сім років.

Джерело

Новости Харькова