У Харкові відкрили меморіальну дошку загиблому енергетику

Андрій Власенков рік тому підірвався на ворожій міні.

Харківські енергетики вшанували пам’ять Андрія Власенкова.

На фасаді будівлі Харківського високовольтного району електричних мереж (ХВРЕМ) АТ «Харківобленерго» відкрили пам’ятну дошку колишньому керівникові підрозділу Андрію Власенкову,  який трагічно загинув 21 вересня 2022 року під час виконання своїх службових обов’язків. 

Відкриття меморіальної дошки. Фото: АТ «Харківобленерго/Facebook

«Андрій був справжнім другом, дуже порядною людиною та висококваліфікованим спеціалістом. Як керівник він ніколи не сидів у своєму кабінеті, постійно виїжджав на місця проведення ремонтів навіть у найнебезпечніші райони, щоб особисто перевірити умови роботи своїх підлеглих. На жаль, загинув Андрій саме під час одного з таких виїздів», — розповів заступник технічного директора обленерго по високовольтним мережам Олег Синельников.

Андрій Власенков працював в АТ «Харківобленерго» з 1997 року. Починав електрослюсарем, став керівником ХВРЕМ у 2013 році.

У перші тижні повномасштабного вторгнення очолив бригаду фахівців, що неодноразово під обстрілами відновлювала електропостачання однієї з ключових підстанцій міста, яка живить важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти, а також майже 300 тисяч побутових споживачів Салтівського житлового масиву. Протягом наступних місяців брав участь у відновленні роботи підстанцій Харківського фізико-технічного інституту, «Жуковського», «Перемога», «Сокольники», «Павлове Поле», «Олексіївська».

«Після звільнення територій на сході від Харкова під керівництвом Андрія Власенкова виконувалося усунення пошкоджень повітряних ліній та підстанцій «Паперова фабрика», «Армійська», «Елітне», «Кутузівка», в результаті чого було відновлено електропостачання споживачів Роганського житлового масиву, Рогані, Малої Рогані, Вільхівки», — розповіли в АТ «Харківобленерго».

У вересні 2022 року на нещодавно звільнених територіях виконувалися важкі роботи по ремонту повітряної лінії 110 кВ «Тяга Гракове — Шевченкове». Щодня окрім поточних робіт тривали  розмінування та огляд лінії для планування майбутніх робіт. 21 вересня, під час одного з таких оглядів, службовий автомобіль, в якому перебував Андрій Власенков, натрапив на протитанкову міну. Внаслідок вибуху енергетик загинув. Ще дві людини отримали важкі поранення.

Андрію Власенкову було 47 років. В нього залишилися дружина та двоє дітей.

Андрія Власенкова посмертно нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня.

Як писав KharkovNEWS.info, рік тому в деокупованій Балаклії на розтяжці підірвався енергетик. Чоловік відновлював критичну інфраструктуру міста.

Джерело

Новости Харькова