У Харкові судитимуть власника Telegram-каналу про місця видачі повісток

Канал створив 41-річний харків'янин.

Telagram-канал допомагав ухилянтам уникнути отримання повістки.

До Московського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 41-річного жителя Харкова, який після початку повномасштабного вторгнення створив Telagram-канал, де публікувалася інформація щодо мобілізації у Харкові та області.

У Telagram-каналі повідомляли місця, де стоять співробітники терцентрів комплектування та соцпідтримки, й час проведення мобілізації. До повідомлень додавали фото та відео, де були зображені військові терцентрів комплектування.

«Поширення повідомлень про місця видачі повісток створювало передумови для того, щоб військовозобов’язані громадяни України могли уникнути призову на військову службу. Крім того, дії обвинуваченого призводили до зростання напруження в суспільстві і завдавали шкоди авторитету ЗСУ», — зазначили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1 ст. 28 і ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові затримали керівників фондів, які продавали місця у системі «Шлях». Благодійники обіцяли повпливати на посадовців.

Джерело

Новости Харькова