У Харкові судитимуть редакторку газети окупантів

Жителька Ізюма під час окупації працювала у пропагандистській газеті.

У газеті заперечували збройну агресію Росії проти України.

До Дзержинського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо 24-річної жительки Ізюма, яка під час окупації добровільно співпрацювала із загарбниками. За даними слідства, у червні 2022 року вона стала редакторкою пропагандистської газети «Изюмский телеграфъ». Жінка, зокрема, вела фінансову документацію та документацію щодо матеріального забезпечення.

«На шпальтах цього друкованого видання публікувались матеріали, головною метою яких було переконати місцеве населення, що росія не є ворогом, а навпаки «турбується про своїх громадян», пропагувалась легітимність окупаційної влади і заперечувалась збройна агресія рф», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

На посаді жінка перебувала до вересня 2022. Потім її викрили правоохоронні органи. Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15  років з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, 22-річний безробітний із Козачої Лопані при окупантах став начальником відділу. Йому заочно оголосили підозру.

Джерело

Новости Харькова