У Харкові судитимуть підприємця, який украв 200 000 гривень на ремонті укриття гімназії

Підприємець вніс до документації неправдиву інформацію.

Власнику фірми переплатили майже 200 000 гривень за роботу.

Слідчі встановили, що у листопаді 2022 року департамент Харківської міськради уклав угоду з цим підприємцем на ремонт укриття гімназії в Індустріальному районі. Проте підприємець завищив у документації обсяги витрат і таким чином отримав надлишкові гроші.

«Підприємець, діючи з метою наживи, забезпечив внесення в офіційні документи недостовірних відомостей, завищивши нормативні обсяги витрат на майже 1200 людино-годин. У подальшому на підставі документа, наданого обвинуваченим замовнику, на рахунок підрядника надлишково перераховано майже 200 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитків Харківській міській територіальній громаді», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо підприємця склали за ч. 4 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану та службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років тюрми та до трьох років позбавлення права займати певні посади або займатися певною роботою.

Як писав KharkovNEWS.info, Служба безпеки України викрила у Харкові директора будівельної фірми на привласненні грошей під час ремонту гімназії, яка була пошкоджена через російський обстріл навесні 2022 року. Частина робіт не проводилася, хоча на паперах цього вказано не було, гроші за це чоловік привласнив.

Джерело

Новости Харькова