У Харкові переховувався помічник росіян

Чоловіка затримали.

Колаборант ховався у Харкові та передавав інформацію російським «кураторам».

У Харкові затримали 52-річного колаборанта, який під час окупації Куп’янська був так званим «народним міліціонером». За даними слідства, чоловік до 2011 року працював інспектором дорожньо-патрульної служби. Коли росіяни захопили Куп’янськ, він підтримав їх та влаштувався до них на роботу. Навесні слідчі заочно оголосили підозру цьому колаборанту, наразі встановили місце, де він переховувався, та затримали.

«Чергував на російських блокпостах, перевіряв машини цивільних та виконував всі накази окупантів. Ще у квітні ми заочно оголосили йому про підозру, адже після звільнення Куп’янська він одразу втік. І от вже знайшли — разом з оперативниками внутрішньої безпеки області затримали його. Виявилося, що останнім часом переховувався колаборант у Харкові. На додаток — підтримував зв’язок із так званими «кураторами» з рф та передавав їм інформацію. Вирахувати його вдалося завдяки спільній роботі слідчих та оперативників. А під час затримання ми залучили бійців полку поліції особливого призначення», — розповів начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Наразі підозрюваний знаходиться під вартою. Йому загрожує до 15 років ув’язнення та можлива конфіскація майна.

Як писав KharkovNEWS.info, під час окупації колишній інженер Балаклійського райавтодору активно співпрацював з російськими загарбниками. Він організовував ремонт доріг та облаштовував російський блокпост на автошляху сполученням Харків — Зміїв — Балаклія — Гороховатка.

Джерело

Новости Харькова